Dinesh Mills Bungalow / Atelier Design N Domain

first_imgArchDaily 2010 India Projects Dinesh Mills Bungalow / Atelier Design N Domain “COPY” Save this picture!© Sebastian Zachariah+ 29 Share Year:  “COPY” CopyHouses•India CopyAbout this officeAtelier Design N DomainOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesIndiaPublished on July 21, 2011Cite: “Dinesh Mills Bungalow / Atelier Design N Domain” 21 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSafety Window Films in Associated Watch and Jewelry BuyersFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MWindowsAir-LuxSliding Windows for High-Rise BuildingsSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassGlassLAMILUXGlass Roof PR60Manuals & AdviceSikaFirestop SystemsMetal PanelsAmerican MetalcraftRainscreen – RS300Curtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWaste Containers / Recycling BinsPunto DesignLitter Bin – PapilonSound BoothsFramerySoundproof Phone Booths – Framery OneCarpetsnanimarquinaRugs – ShadeMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/151723/dinesh-mills-bungalow-atelier-dnd Clipboard Photographs Area:  6000 ft² Year Completion year of this architecture project Architects: Atelier Design N Domain Area Area of this architecture project Photographs:  Sebastian ZachariahText description provided by the architects. ConceptTo build a minimalist house with simple clean lines, uncluttered geometry, fluid, transparent spaces where the interiors and exteriors blend into each other in an attempt to keep the user constantly in touch with the outdoors.Save this picture!© Sebastian ZachariahThe site with thriving greenery was located just outside vadodara city. The brief was very clear – to design a contemporary house for this family of three and their support staff meeting their functional requirements. The challenge of the site really lay in preserving the natural vegetation that abounded on the plot. The planning went through several iterations in a bid to preserve as many of the trees on site as possible.Save this picture!© Sebastian ZachariahDesignThe main driveway leads to a white cantilever porch which defines the drop-off point for the house. The house itself is an extended spine from this point with various functions attached to it along its length. Three outdoor verandahs serve as attached semi-open entities to functions like living and bedrooms. The outdoor pool and deck hugs the living spaces and master bedroom thereby bringing in the cool air during winters. This poolside space extends into a lawn making it ideal space for leisure. An external staircase leads one to terrace which features open Jacuzzi capturing the vast green forest around the site.Save this picture!© Sebastian ZachariahProject gallerySee allShow lessAdobe for Women / blaanc borderless architecture and CaeiroCapursoArticlesVideo: The Race to ZeroArticles Share Houses Dinesh Mills Bungalow / Atelier Design N DomainSave this projectSaveDinesh Mills Bungalow / Atelier Design N Domain ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/151723/dinesh-mills-bungalow-atelier-dnd Clipboardlast_img read more

Read more