Lofts Yungay II / Rearquitectura

first_imgCopyLoft•Valparaiso, Chile Save this picture!© Marcos Mendizabal+ 48 Share Lofts Yungay II / RearquitecturaSave this projectSaveLofts Yungay II / Rearquitectura Loft ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/55056/lofts-yungay-ii-rearquitectura Clipboard ArchDaily Lofts Yungay II / Rearquitectura Architects: {:text=>”Antonio Menéndez Ferrer, Cristian Barrientos Vera”, :url=>””}; Architects: Antonio Menéndez Ferrer – Cristian Barrientos Vera Photographs Photographs:  Marcos MendizabalText description provided by the architects. Lofts Yungay II is a collective housing building located in the outskirts of the World Heritage Area of Valparaíso, Chile. This city is one of the largest Chilean ports in the Pacific Ocean. Valparaiso’s landscape is very characteristic due to its many hills packed with colorful houses almost falling out of the cliffs. Each house is different from one another, but together they create a harmonic landscape.Save this picture!Recommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsThe project’s lot is located in a hill side with a strong slope in both north-south and east-west directions. The site has two main facades; the east façade faces the street at the top of the hill, mean while the west façade faces a steep cliff. Save this picture!© Marcos MendizabalThe project was intended to blend into this urban landscape characterized by the combination of small colorful houses dispersed throughout the steep hillside. The building required to house 20 units, and thus its volume was much larger than the neighboring houses and would require a heavy intervention of the hill’s geography. This would destroy the scale and geography of this urban landscape. To blend, the project required a smaller scale, and required to adapt into the geography. For this reason the building was fragmented into a series of smaller volumes. Each of these volumes is an individual unit, and has an individual color. They are placed at different altitudes following the slope of the hill, and thus, adapting the building into its geography. On the rear façade the units are slightly turned accentuating the idea of a combination of smaller units instead of a sole large volume. On the main façade, the volumes are aligned respecting the continuous façade of the street. Save this picture!© Marcos MendizabalCertain construction elements that are present in the surrounding historical buildings, such as the small-wave galvanized coating and the tall wooden windows, were used in the facades. These were combined with new elements such as the double height windows and the perforated steel sheets of the parking lot gates. Together, these old and new elements mix into a contemporary façade with a strong local identity. In the interior, the building is structured with a north-south axis containing three levels of corridors. Each one of these corridors has a series of short ladders that reflect how the building adapts to the slope of the site. The up most corridor has a succession of skylights separated from each other by colorful volumes, allowing the natural illumination of this area. Save this picture!© Marcos MendizabalThe building contains 20 lofts. The corridor at level -1 leads to the storerooms and to 6 two-story units, each one with a small garden overlooking the cliff. The street level contains the parking lots and 3 one story lofts. Finally, on level +1 are the entrances to 11 three-story lofts, each one with a roof-top terrace and a wide view towards the ocean.Project gallerySee allShow lessMusée National des Beaux Arts du Québec proposal / Saucier + Perrotte ArchitectesArticlesAD Recommends: Best of the WeekArticlesProject locationAddress:General Mackenna 109-247, Valparaíso, Valparaíso, ChileLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Chile Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/55056/lofts-yungay-ii-rearquitectura Clipboard “COPY” CopyAbout this officeRearquitecturaOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingLoftHousingValparaísoValparaisoChilePublished on April 06, 2010Cite: “Lofts Yungay II / Rearquitectura” 06 Apr 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Read more